Kolač od samo tri sastojka

Kremast i lagan, odličan je izbor za ljetne dane, posebice ako znate da su vam za ovu slasticu potrebna samo tri sastojka. Da, samo tri.

 

4c9a4c1dbf2eac6b683774f663646607

 

Recept za japanski kolač od tri sastojka po svemu sudeći pravi jehit.
Da, samo tri.
Mnogi gurmani istančanih osjetilnih pupoljaka testirali su svoja nepca, a sada ga možete kušati i vi. Pozovite prijatelje i oduševite članove svoje obitelji kolačem koji ćete zasigurno napraviti opet.

Recept:




Sastojci:
-3 jaja
-120 g bijele ili crne čokolade
-120 g krem-sira

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
Stavite čokoladu u veliku metalnu posudu i otopite je na pari. Dodajte krem-sir i sve pomiješajte. Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka. Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, a zatim trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini. Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje obložite masnim papirom i izlijte smjesu. Kalup stavite na protvan u koji ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 stupnjeva 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stupnjeva. Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta.
Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *