Bosanski sevdidzan

sevdidzan
S
astojci

jedna
šolja jaja ( 200ml)
dvije
– kašike šećera
jedna
šolja masla
jedna
šolja šećera
jedna
šolja glatkog brašna
pola
šolje oštrog brašna
Zaljev
500g šećera
voda
Šolju masla i šolju šećera dobro umutite mikserom…

Način pripreme

Šolju masla i šolju šećera dobro umutite mikserom. Šolju jaja i dvije kašike šećera umutite mikserom. Kad ste to umutili sastavite mase miješajući drvenom kašikom. Polako dodajte brašno, masu stavite u tepsiju i pecite prvih petnaestak minuta na 200C stepeni, pa temperaturu smanjite na oko 160C stepeni i pecite još oko 25 minuta. Dok se tjesto pece napravite zaljev od šećera i vode pa neka se ohladi. Gotov kolac polako zalite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *