Kvrguša

Neodoljivog ukusa. Prijatno!

 

kvrgusa

stojci
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 žlica Vegete
7 žlica ulja
6 jaja
150 g Pšeničnog oštrog brašna
½ žličice soli
500-600 ml mlijeka





Priprema
1. Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
2. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3. Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
4. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.

pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu… kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *