Pečeni krompir

Malo je drugačije od običnog pečenog krompira, pa se mojima sviđa!!!

 

n26132

Sastojci
1 kg krompira
5 dkg margarina
0,5 dl maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
sol, peršin

 




Priprema

1. krompir očistiti i po duljini odrezati jednu tanku krišku, da krompir može čvrsto stajati na podlozi

2. zarezati na tanke ploške (paziti da se ne zareže do kraja-krompir mora ostati u komadu)

3. krompir staviti kuhati u slanu vodu. Kuhati ga nekoliko miinuta i izvaditi, te staviti u pleh za pečenje

4. izmiješati otopljeni margarin, maslinovo ulje, češnjak i peršin i to pažljivo preliti preko krompira. Nastojati da smjesa uđe između narezanih ploški krompira

5. peći u pećnici

Post navigation

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *