Pileći Cordon Bleu iz pećnice

piletina-cordon-bleu

Sastojci:
4 pileća filea (oko 800 g)
Crni papar mljeveni
3 žličice Vegete
200 ml vode
2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
2 češnja češnjaka
½ žličice Origano
4 ploške kuhane šunke (100 g)
4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
1 žlica maslinova ulja
Za paniranje:
80 g Krušnih mrvica
2 žličice Slatke paprike
2 žlice naribanog parmezana




Priprema

1. Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete.

2. U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.

3. Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.

4. Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.

5. Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.

6. Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *