Tikvice!!

Przene tikvice u divnom sendvicu izmedu sira i sunkice,sve fino zaljeveno  jajima  i kis.vrhnjom i zapeceno u rernici…..bicete odusevljeni okusom!!!!!

 

palsatikvicama03

Sastojci

3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
3-4 jaja
100g brasna
150-200 g purece šunke
200g edamera,trapista ili mocarele
180g kisele pavlake 12m.m.
so,vegeta,biber




Priprema

1. Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
2. Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
3. Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.
4. Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.
5. Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
6. Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
7. Pecemo na 200C oko 30 min.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *